De Romein
Ga terug Nieuws

Rhein-Main-Link

Persbericht

Eiffage en De Romein winnen als consortium het contract voor de uitvoering van het toekomstige Rijn-Main Link-project Duitsland

Via zijn Duitse dochteronderneming Eiffage Infra-Bau SE heeft Eiffage in een 50/50 joint venture met de Nederlandse De Romein Group een gezamenlijk project binnengehaald dat werd gegund door de Duitse netbeheerder Amprion GmbH. Het doel van het project is om de elektriciteit die wordt opgewekt in de offshore windparken in de Noordzee te transporteren naar de regio Rijn-Main in Zuid-Duitsland.

Het contract omvat de aanleg van een circa 600 kilometer lange energiecorridor van Nedersaksen naar de economische regio Hessen.

Na een planningsfase, die wordt uitgevoerd in samenwerking met Amprion, is de voltooiing van de bouwwerkzaamheden gepland tussen 2028 en 2032. Na voltooiing zal deze corridor vier hoogspanningskabels omvatten, elk met een capaciteit van 2 GW. Het totaal van 8 GW dat zal worden getransporteerd, zal voldoen aan de groeiende vraag naar elektriciteit in de Rijn-Main regio voor zowel de industrie als de bijna zes miljoen inwoners.

 Het project is gegund als een samenwerkingscontract, waarin het consortium zal samenwerken met Amprion GmbH om de precieze aard van de bouwwerkzaamheden voor elke fase van het project te bepalen.

Rhein-Main-Link

Foto's

Bekijk ook